Home  |  Bestemmingen  |  Beoordelingen  |  Services  |  Over Ons  |  Nieuwsbrief  |  Contact
Uw Zoekresultaten
Programma
Informatie
Foto Impressie
Video Impressie
Bestemming
'De vele schoonheden van Oman'
Oman - Muscat
Dag 1 - Aankomst Muscat
Na aankomst op de luchthaven van Muscat zal u worden opgewacht en per privé transfer naar het hotel worden gebracht, waar u zult inchecken.

U verblijft ik het 4* Majan Continental Hotel Muscat op basis van Logies & Ontbijt.

Dag 2 - Muscat City Tour (hele dag)
Na uw ontbijt, zal u om 08:00 worden opgehaald voor de Muscat City Tour en is de eerste stop, het Sultan Qaboos Grand Mosque.

Sultan Qaboos Grand Mosque:
Deze moskee is een adembenemend bouwwerk om te zien en is een mooi voorbeeld van het morderne Islamitische architectuur. De bouw van het complex nam maar liefst 6 jaar in beslag en werd geopend in 2001. De totale oppervlakte van de moskee bedraagt ruim 416.000 vierkante meter. Het interieur van het gebedshuis is opgetrokken uit marmer, met als ‘eyecatcher’, een enorme 14 meter lange kristallen Swarovski kroonluchter. Het meest indrukwekkende onderdeel van het interieur is zonder twijfel het enorme handgemaakte Perzische gebedskleed waar 600 vrouwen ruim 6 jaar aan hebben gewerkt.

Vrouwelijke bezoekers dienen haren, hals, polsen en enkels te bedekken tijdens een bezoek aan deze prachtige moskee. Bij de ingang kunt u gebruik maken van de Abaja.

The Natural History Museum:
Bekijk de fossielen en bestudeer de rots monsters die hier tentoongesteld worden in deze prachtige kleine museum. Het is een geweldige ochtend uit voor natuurliefhebbers, amateur-geologen en degenen die graag meer over de flora en fauna en de topografie van Oman willen leren kennen. U zult door de grote walvis skelet worden verwelkomd in het beroemde tentoonstelling over het zeeleven voor de kust van Oman.

Lunch en bezoek aan het Royal Opera House:
Het Royal Opera House in Muscat, welke in 2011 haar deuren heeft geopend, is uniek en de eerste in zijn soort op het gehele Arabische Schiereiland. Het Royal Opera House wordt beschouwd als één van 's werelds beste akoestische ruimtes en de serene schoonheid van het gebouw staat trots in het centrum van de hoofdstad. Het wordt nu al gezien als een nationaal icoon en is het centrum voor operavoorstellingen in het land en elk seizoen nodigen zij alleen de beste internationale bedrijven en artiesten uit om hun voorstellingen te komen uitvoeren. U zult hier genieten van een lunch.

Amouage – ‘The Gift of Kings’:
Amouage is een zeer luxe parfum en bestaat uit zeldzame en luxueuze ingrediënten uit de gehele wereld. Amouage, dat in het Arabische ‘Golven van Emotie’ betekend, is ontstaan uit een unieke combinatie van eeuwenoude tradities uit het rijke erfgoed van Oman.

Het wordt gezien als het meest kostbare parfum ter wereld, omdat het meer dan 120 natuurlijke ingrediënten bevat, zoals de zeldzame wierookhars uit Dhofar, het meest zuidelijke provincie van Oman. Een gids zal u meenemen en de geschiedenis uitleggen, maar ook de ingrediënten aan u laten zien waaruit deze parfum is gemaakt. U zult na dit bezoek de rest van deze dag heerlijk ruiken.

Rond 15:00 – 15:30 zal u weer aankomen bij het hotel en heeft u de rest van deze dag vrij te besteden.

U verblijft ik het 4* Majan Continental Hotel Muscat op basis van Logies & Ontbijt.

Dag 3 - Muscat – Barka vismarkt – Nakhl – Rustaq – Wadi Bani Auf (4WD)
Na uw ontbijt, checkt u uit en zal u om 08:00 worden opgehaald om vervolgens te beginnen aan de reis in de richting van Barka.

Barka Fish Souq:
Vanuit Muscat gaat de reis naar Barka, waar u in de ochtend een bezoek brengt aan het levendige vismarkt. De visserij speelt een belangrijke rol in de lokale economie en behoort tevens ook tot de Omaanse keuken, gezien dat Omani’s graag vis eten bij hun gerechten. De markt is elke ochtend open en wemelt van de vissers die hun vers gevangen, tonijn, hamour, mul, sardientjes, inktvis, kreeften, garnalen en andere vissen verkopen op deze markt. Naast vis, wordt er ook groenten en fruit aangeboden en is echt een leuke ervaring om mee te maken.

Nakhl en Thowara Springs:
Nakhl betekent in het Arabische 'dadelpalm' en dit zult u ook goed kunnen zien zodra u wat hoger staat en de dadels kunt zien hangen aan de bomen. De oude stad Nakhl ligt dan ook te midden van een rijke groene dadelplantage. Hier worden ook de fijnste Omaanse dadels gekweekt en met behulp van een lange en geavanceerde irrigatiesystemen, ook wel ‘falaj systemen’ genoemd, wordt het water verdeeld over deze plantages. Bij het Thowara Srings kunt u de natuurlijke waterbron zelf bekijken waaruit het water wordt gehaald. Vervolgens gaat u de weg terug door het oude deel van de stad in de richting het imposante Nakhl Fort, het hoogste fort in Oman. Dit is een charmant en oud bouwwerk waar u vanaf de top een prachtig mooi uitzicht heeft over de stad en de dadelplantages.

Rustaq en The Al Kisfr Hot Springs:
Rustaq is een uitgestrekte stad, welke bekend staat om zijn oude fort, de uitzonderlijke honing dat hier in de buurt wordt gemaakt en het helende hete water, beter bekend als de ‘Hot Springs’. De Al Kisfr Hot Springs met heet water van wel 45°C, staan bekend door de helende eigenschappen, welke bijzonder gunstig zijn voor reuma en huidproblemen. Na dit bezoek gaat de weg door de oude wijk van de stad, waar u de hennabomen kunt zien groeien, richting het indrukwekkende bouwwerk, het Rustaq Fort. Na onderzoek is gebleken dat het fort in de 17e eeuw is gebouwd op de plek van het 13e eeuwse fort ‘Qalat Al Kisra’ en was vele jaren een prominente plek voor religieuze die hier kwamen leren. Het onlangs gerenoveerde fort is een imposant gebouw, wat bestaat uit drie verdiepingen en bewaakt wordt door vier torens.

U zult genieten van een picknic lunch of lunch in een lokaal restaurant.

Wadi Bani Auf en Village of Bilad Sayt:
Wadi Bani Auf is een 26 km lange kloof (wadi), dat u hoog de Hajar gebergte in kunt volgen. Hier wonen de Omani’s van de ‘Al Aufi’ stam in de mooie oude dorpjes, waar zij groenten en fruit verbouwen op het vruchtbare land. Hier komt ook de bekende honing vandaan en kunt u ook een potje honing kopen als u dat zou willen. Verder deze wadi in, ligt de bekende ‘Snake Canyon’ vanwegen de vele verschillende slangen die hier leven en is onbereikbaar per auto. De reis gaat verder de hoogte in de richting van Bilad Sayt, waar u kunt wandelen door het doolhof van gangen, tussen de traditionele stenen en lemen huizen en genieten van de rijke groene lappendeken van terrasvormige velden, die dit dorp omringen.

Rond 16:00 – 16:30 zal u aankomen bij het hotel en heeft u de rest van deze dag vrij te besteden.

U verblijft ik het Jebel Shams Resort op basis van Half – Pension.

Dag 4 - Jabel Shams – Al Hamra – Bait Al Safah – Bahla – Jabreen – Nizwa Fort en Souq (4WD)
Na uw ontbijt, checkt u uit en zal u om 08:00 worden opgehaald om vervolgens te beginnen aan de reis in de richting van Al Hamra.

Al Hamra en Bait Al Safah:
De eerste stop is de stad in de bergen van Al Hamra, welke nog zó goed is gebleven na al die vele jaren, dat het net lijkt alsof u terug bent gegaan in de tijd. De traditionele huizen van klei en de kronkelende steenachtige steegjes, maakt het een geweldige plek om doorheen te wandelen en te verbeelden hoe het leven was in die tijd. U brengt een bezoek aan Bait Al Safah, een traditionele huis dat prachtig is gerestaureerd en omgetoverd is tot een levend museum. Lokale dames zullen de eeuwenoude methoden zoals, het malen van koffie en bloem aan u laten zien, maar ook het maken van brood en het persen olie.

Het gerucht gaat rond dat de pottenbakkers van Bahla magie in hun vingers hebben en of dit waar is of niet, is dit kleine stadje net 40km van Nizwa zeker een bezoek waard. Het is ook de thuisbasis van één van de grootste en meest uitgebreidste forten van Oman en de enige fort dat op de lijst van de UNESCO – World Heritage vermeld staat. Er wordt verondersteld dat hier een fort heeft gestaan uit de pre-islamitische tijdperk, maar de huidige bouwwerk werd gebouwd in de 13e eeuw en uitgebreid herbouwd in de jaren 1600. Na een grondige renovatie werd het weer heropend eind 2012. Het is een enorme bouwwerk, waar u zeker wel enkele uren voor zou kunnen nemen om elke kamer, toren en moskeeën te onderzoeken en te bekijken. Buiten de muren van de Fort kunt u een wandeling nemen en een aantal van de mooie oude huizen bewonderen langs delen van de oude stadsmuren. Hierna een bezoekje bij die magische ambachtslieden en pottenbakkers van Bahla's, die zo bekend staan om hun onderscheidende aardewerken en waar u dan ook kunt zien hoe zij te werk gaan.

U zult genieten van een picknic lunch of lunch in een lokaal restaurant.

Jabreen Castle:
Gelegen op een lege vlakte, met op de achtergrond het Jabal Akhdar gebergte, ligt het prachtige oude Jabreen Castle, welke u ook meteen zou opvallen bij aankomst in Jabreen. Algemeen wordt beschouwd dat dit het mooiste kasteel is van Oman en werd gebouwd in de periode van vrede. U kunt dit ook terugzien in het bouwwerk, omdat dit kasteel ook minder verdedigings torens heeft, vergeleken met andere forts en kastelen in het land en geeft u ook een gevoel van rust en bezinning. In werkelijkheid is het alleen maar een paar decennia bewoond geweest, voordat het verlaten werd en in verval was geraakt tot enkele jaren geleden. Het is niet een soort 'museum-achtige' plek, maar het is wel vol met kunstachtige dingen om te bekijken. Het gaat eigenlijk meer om het prachtige ontwerp, welke ongeëvenaard is in Oman en toch iets magisch heeft.

Nizwa Fort en Souq:
Nizwa stad, welke uitsteekt boven het weelderige groen en dadel palmbomen, is een geweldige plek om de middag door te brengen. U kunt een bezoek brengen aan het indrukwekkend 17e-eeuwse Nizwa Fort, waarvan de 40m hoge centrale toren boven de rest van het gebouw uitsteekt. Aan de top heeft u een schitterend uitzicht over de stad en de bergen. Breng een bezoek aan Nizwa Souq, dat centraal staat in het leven van de lokale bevolking en waar zij hun dagelijkse aankopen doen, zoals Omaanse zilver, halwa en de bekende Khanjars, maar ook groenten, fruit en vee kopen. Hoewel het elke dag is geopend, is het meest bekenste de vrijdagochtend markt, waar handelaren hun levendige vee veilen op typische Omaanse stijl.

Rond 16:00 – 16:30 zal u aankomen bij het hotel en heeft u de rest van deze dag vrij te besteden.

U verblijft ik het 4* Golden Tulip Nizwa Hotel op basis van Logies & Ontbijt.

Dag 5 - Jabel Akhdar – Birkat Al Mauz – Wahiba Sands (4WD)
Na uw ontbijt, checkt u uit en zal u om 08:00 worden opgehaald om vervolgens te beginnen aan de reis in de richting van Jabel Akhdar.

Jabal Akhdar:
Jabal Akhdar betekend in het Arabische de ‘groene berg’ vanwegen het vele groen dat groeit op de bergen. De wadi's, plateaus, bergtoppen en terrasvormige heuvels met gemiddelde koelere temperaturen en meer neerslag dan elders in Oman, maken het mogelijk dat dit berggebied een groener en zachter gezicht heeft dan de andere bergen. Voordat u zult beginnen aan uw reis naar de top, brengt u eerst een bezoekje aan het dorpje Birkat Al Mauz, dat vernoemd is naar de grote bananenplantages en de waterpools, die het water opvangen vanaf de bergen. Er zijn hier een aantal mooie oude huizen te zien en een 17e-eeuwse moskee. Het dorp is tevens ook de toegangspoort tot Wadi Madaeen, die zich een weg baant door de berghellingen.

Hierna gaat de reis 36m omhoog naar het Saiq Plateau, dat op 2000m boven de zeespiegel ligt. Het Saiq Plateau is al vele jaren bewoond, maar totdat de asfaltweg in de afgelopen jaren werd gemaakt, vrijwel onbereikbaar was voor bezoekers. Er zijn vele interessante bezienswaardigheden hier te zien. U kunt de tredes aflopen naar het prachtige Wadi Bani Habib, waar u de verlaten ruïnes kunt bekijken die genesteld liggen in deze wadi en waar ook de knoflook wordt geteeld op de kleigrond en te midden staan van de granaatappel bomen, die langs de rotswanden groeien. U kunt een bezoekje brengen aan het dorpje Al Ayn, waar u kunt wandelen door de traditionele oude huizen, die op de berghelling liggen. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de dorpjes Al Ayn en Al Aqr.

De reis gaat verder naar het hoogste punt van Jabal Akhdar om de prachtige omgeving te bewonderen en opzoek te gaan naar de befaamde ‘Jebel Rozen’, die hier vrij groeien op de piek van de berg, of gewoon rond te lopen en te genieten van het prachtige uitzicht.

U zult genieten van een picknic lunch of lunch in een lokaal restaurant.

Wahiba Sands:
Een reis naar de Wahiba, of Sharqiya Sands, is de perfecte manier om een indruk te krijgen van het zogenoemde typische Arabische woestijn. De rooskleurige, winderige en altijd in bewegende woestijn van de Wahiba Sands is echt een unieke ervaring.

De echte typische Arabische bedouïnes leven hier nog altijd en met een beetje geluk, ziet u ze door de woestijn trekken met hun kamelen of per auto. U maakt een stop bij één van de bedouïnes waar u zelf een kijkje kunt nemen hoe zij in deze omgeving leven en zal u de echte Arabische koffie met dadels aangeboden krijgen. U moet er van houden, want het is vrij sterke koffie, maar het is een beleefdheidsvorm om deze aan te nemen en te nutiggen, want afwijzen is een vorm van onbeleefdheid.

De echte tradities van de oude bedouïnes is altijd geweest dat als zij iemand tegen kwamen in de woestijn, deze persoon te eten, te drinken en onderdak gaven en pas na drie dagen vroegen wie zij waren en wat zij doen. Dit is nog ten alle tijden bij de oudere en jongere modernere Omani’s terug te zien, of ze nou rijk of arm zijn.

U kunt een kijkje nemen naar het handwerk die door deze bedouïne familie is gemaakt en misschien voor sommige, kunt u de henna schilderen laten aanbrengen op de handen en voeten (voor de vrouwelijke bezoekers). Gezien dat deze familie o.a. rond komt van het verkopen van hun handwerken en henna beschilderingen, is het uiteraard gebruikleijk dat zij u deze aanbieden en dat u eventueel een exemplaar kunt kopen.

Voordat u aankomt bij het kamp, kunt u er ook voor kiezen om nog wat 'Dune Bashing' te doen met de jeep, razen over de zandduinen met de 4WD door de ervaren chauffeur. Let wel op dat indien u een gevoelige rug en/of nek heeft, het misschien niet verstandig is om dit te doen omdat het vrij hard gaat, maar tevens wel een unieke ervarig is.

De mooiste en glorieuze zonsondergang is te zien in een woestijn en daarom kunt u deze ervaren tijdens een kameel rit vanuit het kamp.

Rond 16:00 – 16:30 zal u aankomen bij het kamp en heeft u de rest van deze dag vrij te besteden.

U verblijft ik het Arabian Oryx Desert Camp op basis van Half – Pension.

Dag 6 - Wahiba Sands – The Inland Towns – Wadi Bani Khalid – Ras Al Hadd (4WD)
Na uw ontbijt, checkt u uit en zal u om 08:00 worden opgehaald om vervolgens te beginnen aan de reis in de richting van the dorpjes onderweg naar Wadi Bani Khalid.

The Inland Towns:
Het plaatsje Ibra, welke strategisch gelegen ligt op de oude handelsroute tussen Muscat naar Sur en tussen Oost-Afrika en India, is het symbool van de welvaart uit de oude tijden. Dit kunt u terug zien aan de overblijfselen van de oude herenhuizen en een tal van moskeeën en wachttorens. Er is hier een oude moskee, dat twee ‘Qibla’ (richtingen waar naar gebeden wordt) heeft, waarvan één in de richting van Mekka is en één in de richting van Jeruzalem. Dit is het bewijs van een vroege invoering van de islam in Oman, zoals het was tijdens de profeet Mohammed, toen hij was afgereisd naar Jeruzalem en later weer teruggekeerd was naar Mekka.

De oude stad van Al Kamil, omgeven door bomen, ligt op de weg van Muscat naar Sur en is een leuke oude stad om te bezoeken, met oude wachttorens en een mooie souq. Recent is een kasteelmuseum bijgekomen, welke zeker ook een bezoekje waard is. Deze gerestaureerde oude en grote familiehuis is excentriek, maar een fascinerende plek vol met voorwerpen van de familie die hier woonde en dit door de jaren heen hebben verzameld.

De reis gaat verder naar Jalan Bani Bu Hassan, welke een authentieke uitstraling heeft. Hier vindt u een eenvoudige moskee met daarop maar liefst 52 koepels.

U zult genieten van een picknic lunch of lunch in een lokaal restaurant.

Wadi Bani Khalid:
Wadi Bani Khalid is een prachtige Wadi met diep helder blauw water. De schaduw van de palmbomen nodigen u uit tot een ontspannende Siesta. Ontdek een glimp van de kleine dorpjes die verspreidt liggen langs deze Wadi. Vergeet uw zwemkledij niet, het heldere water nodigt u namelijk uit voor een verfrissende duik.

Indien het waterpeil niet te hoog is, kunt u de omgeving verder verkennen door de onbebouwde delen van deze wadi te lopen. Neem wel wat stevige wandelschoenen en een zaklamp mee zodat u opzoek kunt gaan naar de Muqal Cave.

Rond 16:00 – 16:30 zal u aankomen bij het hotel in Ras Al Hadd waar u dan zult inchecken.

Ras Al Hadd:
De prachtige stranden van Ras al Hadd zijn niet alleen mooi om te zien, maar veel schildpadden bezoeken deze stranden en komen hier elk jaar om hun eieren te leggen. Het unieke van dit deel van Oman is dat Ras Al Hadd en omgeving ook het enige deel is dat bijna het gehele jaar door de schildpadden komen, met uiteraard ‘piek’ momenten tijdens het seizoen. Nergens anders in Oman gebeurd dit het hele jaar door en daarom maakt het juist zo uniek.

Deze enorme waterdieren komen het strand op en graven een plekje, waar ze dan vervolgens hun eieren in leggen. Hierna graven ze hun plekje dicht en gaan ze weer de zee in. Nadat de, soms wel honderden kleine schildpadjes uitkomen, graven ze zichzelf op eigen kracht weer uit en lopen ze naar de zee om te beginnen aan hun nieuwe leven. Het komt wel eens voor dat u beide momenten tegelijk kunt ervaren, zowel de moeder schildpad die de eieren legt, als de kleine schildpadjes die uitkomen.

Oman neemt haar verantwoordelijkheid serieus, met betrekking tot de beheers-en controlesystemen van deze natuurlijke verschijnselen en de bezoekers worden dan ook gevraagd om de strenge regels met betrekking tot fotografie en interactie met de schildpadden te respecteren. Dit deel behoort dan ook tot een soort natuurreservaat en wordt beschermd door rangers, die u dan ook per groepje het strand op nemen en uitleg geven.

Dit gebeurd tussen 21:00 – 23:00 en s’ochtends vroeg om 04:00, omdat de schildpadden s’nachts actief zijn.

U verblijft ik het 3* Turtle Beach Resort op basis van Half – Pension.

Dag 7 - Ras Al Hadd – Sur – Wadi Tiwi – Finns Beach – Wadi Shab (4WD)
Na uw ontbijt, checkt u uit en zal u om 08:00 worden opgehaald om vervolgens te beginnen aan de reis in de richting van Sur.

Sur:
Het oude centrum van Sur kijkt uit over de zee, van waar ook hun handel vandaan kwam. Sur is een belangrijke plek geweest uit de geschiedenis van Oman en is zelfs ook de hoofdstad van de regio Sharqiya. Het heeft een roemrijke verleden als één van de belangrijkste havens uit de regio en is een belangrijk punt geweest voor de handel met Oost-Afrika en India. De forten en de wachttorens, die om de stad heen liggen, geven ook een duidelijk beeld van dit rijke verleden.

De reis gaat verder naar de traditionele Dhow werf, waar tot de dag van vandaag nog steeds deze houten schepen worden gebouwd. Met deze schepen hebben de Omani’s al honderden jaren mee gevaren als handelsschepen, maar ook als vissersschepen. Oman is enorm trots op haar maritieme erfgoed en hoewel de vraag voor deze houten Dhows is afgenomen als handelsschepen, blijven ze in Sur nog steeds deze schepen bouwen voor klanten over de hele wereld en dat is voor hun het bewijs van de kwaliteit en van hun vakmanschap.

Wadi Tiwi:
Deze wadi is vergelijkbaar als Wadi Shab, waar u later deze dag ook naar toe zult gaan, maar heeft als voordeel dat het beter vindbaar is per auto. U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk per auto door door de soms wat smalle weggetjes, die langs de plantages en waterpools lopen, rijden. Zoals in Wadi Shab, zijn hier vogels en vlinders in overvloed te zien waar u een aantal fantastische foto’s van kunt maken.

U zult genieten van een picknic lunch of lunch in een lokaal restaurant.

Finns Beach:
Finns is een mooi klein stuk strand met glanzend wit zand en saffier wateren, onderbroken door de rotsachtige kust, niet ver van Wadi Shab en Wadi Tiwi. U kunt hier het water in en een stukje geweldig snorkelen, maar een stukje langs het prachtige strand lopen is uiteraard ook een optie.

Rond 16:00 – 16:30 zal u aankomen bij het hotel in Wadi Shab waar u dan zult inchecken.

Wadi Shab:
Deze prachtige wadi heeft mooie en diepe bergweggetjes langs dadelplantages, diepe blauwe waterpools, terrasvormige velden en een inventief ‘Falaj’ systeem. Voor degenen die een mooie en pittige wandeling willen doen, kunt u ook over de rotsblokken en langs smalle paadjes, langs de verlaten dorpen en diepe waterpools lopen totdat u bent aangekomen bij de waterbron.

U verblijft ik het 3* Wadi Shab Resort op basis van Half – Pension.

Dag 8 - Wadi Shab – Bimmah Sinkhole – Wadi Arbaeen – Wadi Dayqah Quriyat – Muscat (4WD)
Na uw ontbijt, checkt u uit en zal u om 08:00 worden opgehaald om vervolgens te beginnen aan de reis in de richting van Bimmah Sinkhole en zo door naar Muscat.

Bimmah Sinkhole:
Onlangs geopperd als het mooiste sinkhole ter wereld, trekt de blauwe wateren van de Bimah Sinkhole duizende bezoekers per jaar. Het is ontstaan door het instorting van het zachte kalksteen plafond in een ondergrondse grot, wat een mindere poëtische verhaal is dan de Arabische naam Bimmah (Meteor Fall) suggereert. Deze sinkhole is een prachtig natuurverschijnsel en een geweldige plek om te stoppen voor foto's of een snelle duik in het water.

Wadi Arbaeen:
Wadi Arbaeen is een ongerepte oase van water en bergen en dankt veel van zijn ongestoorde schoonheid aan het feit dat het niet aan de hoofdweg ligt en dus voor bezoekers onbekend is. Na een korte hobbelige rit door de waterpools en over de rotsblokken bevindt u zich midden in de rustige natuur waar alleen maar volgels en kleine watervallen zijn. U kunt hier een duikje nemen in het water of een wandeling maken om deze wadi beter te verkennen.

U zult genieten van een picknic lunch of lunch in een lokaal restaurant.

Quriyat en Wadi Dayqah:
'Quriyat' is het meervoud van ‘Quriya’, wat dorp betekend in het Arabische. Hoewel het een bescheiden formaat stad is, wordt het toch gezien als een dorp omdat er ongeveer 30 verschillende gemeenschappen wonen. Het ligt aan de kust op 80 km van Muscat en heeft een oude vissershaven met een mooie boulevard en de haven waar een sfeervolle 200 jaar oude fort staat, dat onlangs heropend werd na een flinke renovatie.

Niet ver van de stad ligt het indrukwekkende Wadi Dayqah Dam, dat in 2012 werd geopend in een poging te helpen met het beheer van de beperkte watervoorraden in Oman. In het, over het algemee dorre landschap van Oman, is het een wonder om zo'n enorme hoeveelheid helder blauw water zien.

Na het bezoek aan Quriyat gaat de reis door via de kustweg terug naar Muscat, waar u zult inchecken in het hotel.

U verblijft ik het 4* Majan Continental Hotel Muscat op basis van Logies & Ontbijt.

Dag 9 - Vertrek Muscat
Nadat u ontbeten heeft, wordt u rond 12:00 uitgecheckt en wordt u later op de dag weer naar de luchthaven van Muscat gebracht.
Uw Selectie
'De vele schoonheden van Oman'
Uw Favorieten (1)
Toon mijn zoekresultaten (72)
'De vele schoonheden van Oman'
           
Copyright  |  Disclaimer  |  GreenSeat  |  Privacy  |  Vacatures  |  Voorwaarden