Home  |  Bestemmingen  |  Beoordelingen  |  Services  |  Over Ons  |  Nieuwsbrief  |  Contact
Uw Zoekresultaten
Programma
Informatie
Foto Impressie
Bestemming
Video Impressie
Fly & Drive - Oman & Sifawy Boutique Hotel
Oman - Muscat
Dag 1 - Zondag: Aankomst Muscat
Na aankomst op de luchthaven van Muscat, transfer naar het Al Falaj Hotel, op basis van Logies & Ontbijt.
Dag 2 - Maandag: Muscat
Deze dag zal u uw huurauto in ontvangst nemen welke rond 09:30 in de lobby van het hotel zal worden afgegeven. De rest van de dag is vrij te besteden.

U overnacht in het Al Falaj Hotel, op basis van Logies & Ontbijt.
Dag 3 - Dinsdag: Muscat
In de ochtend kunt u een bezoek brengen aan de Sultan Qaboos Grand Mosque, welke open is voor het publiek tussen 08:30 t/m 11:00. Hierna kunt u eventueel naar Muscat en op eigen gelegenheid de stad verkennen.

Deze dag is geheel zelf in te delen.

U overnacht in het Al Falaj Hotel op basis van logies en ontbijt.
Dag 4 - Woensdag: Nakhl – Rustaq Tour – Jabreen
In de ochtend checht u uit en rijdt u richting Rustaq. Rustaq is bekend omwille van zijn warmwater bronnen. Er wordt beweerd dat deze bronnen (Ain Al Kisfa) medicinale krachten zouden hebben. Vroeger kwamen mensen van heinde en ver om een geneeskrachtig duik te nemen in het water. U kunt ook even kort stoppen bij het fort “Al Hazm”. Het fort is bekend om zijn wonderschone poorten welke zijn gedecoreerd met verzen uit de heilige Koran en bloemen schetsen. De volgende stop is “Nakhl”, het hoogst gelegen fort in Oman. Daarna rijdt u door naar de “Al Thowara” oase waar u de natuurlijk bronnen kunt bewonderen. U rijdt verder via Ibri naar Nizwa, waar u zult inchecken in het hotel, tenzij u de bergweg neemt door de Hajar gebergte.

U overnacht in het Golden Tulip Nizwa Hotel op basis van logies en ontbijt.
Dag 5 - Donderdag: Nizwa – Al Hoota Cave – Bahla – Jabreen
Nadat u ontbeten heeft, brengt u een bezoek aan de het Nizwa Fort welke strategisch geplaatst is op een heuvel met uitzicht over de oude stad met zijn kleurvolle koepels en levendige markten.

C.a. 45 km vanaf Nizwa liggen de Hoota Caves. Al Hoota Cave is gelegen in de omgeving van het authentieke silversmit dorp in Nizwa en de “the world of heritage site” in Bahla. Het is één van de grootste grot systeem in de wereld en werd geopend voor het publiek in 2006.

In oktober 2007 werd de tentoonstelling in het berzoekers center geopend, waar u argiologische informatie over de Al Hoota Cave kunt vinden. Voor dit bezoek zal u een entree moeten betalen.

Hierna gaat u naar de Tanuf oase bron waar het minerale Tanuf water wordt gebotteld. In Tanuf treft u ruines van huizen die zijn verwoest in de Al Jabal oorlog van 1953. Hierna stopt u bij het Bahla Fort, het oudste en eerste fort gebouwd in Islamitsche stijl.

Vanuit hier kunt u naar Jabreen Castle, het mooiste kasteel van Oman. Deze werd gebouwd in de late 17de eeuw en is recentelijk gerestaureerd. In het kasteel ziet u prachtige plafondschilderingen en fijn bewerkt hout.

U overnacht in het Golden Tulip Nizwa Hotel op basis van logies en ontbijt.
Dag 6 - Vrijdag: Nizwa (vrijdag markt) – Al Hamra – Misfah – Jebel Shams
In de ochtend vroeg, nadat u bent uitgecheckt, gaat u naar de vrijdag markt in Nizwa. Deze markt is ondertussen beroemd geworden omdat u hier op een lokale en traditionele wijzen de lokale Omani’s kunt zien handelen en vee en andere waren.

Hierna rijdt u naar Al Hamra. Deze stad is gelegen in de bergen waardoor u de prachtige panorama’s kunt u bewonderen. U treft hier ook enkele ruines aan. Misfah is een typisch Omaanse stad waar u de oude levensstijl en gebruiken kunt bekijken. De huizen zijn gemaakt uit klei en modder, deze bouwwijze houden de huizen ook in de zomer koel.

Misfah maakt gebruik van het Falaj irigatie systeem en groene terrassen die de bevolking voorziet in groenten en fruit zoals mango, papaya, bananen en dadels. De reis gaat verder via Wadi Ghul richting Jebel Shams.

U overnacht in The View Resort op basis van Half–Pension.
Dag 7 - Zaterdag: Birkat Al Mauz – Wadi Maedeen – Jabal Akhdar
Na ontbijt checkt u uit en gaat u weer richting Nizwa waar u vervolgens via Bidbid en Fanja naar Birkat Al Mauz rijdt. Hier kunt u de huizen van klei die tot de dag van vandaag nog steeds deels worden bewoond door de lokale Omani’s was was ooit bekend om de bananenplantages, welke nu zijn vervangen door de dadelplantages.

Hierna gaat u naar Wadi Muaydin. Deze Wadi ligt aan de voet van de Jabal gebergte en heeft prachtige natuurlijke water bron.

Vanuit hier gaat u de Jabal Akhdar gebergte in waar u kunt stoppen bij het bekende “Diana’s Point”, genoemd naar Princess Diana die hier een bezoek heeft gebracht. Van dit punt kunt u prachtige foto’s maken van de omgeving.

De reis gaat dan verder naar Wadi Bani Habib waar een drooge rivierbedding ligt dat een omvang heeft van z’n 20 tot 30 km. De wadi heeft een rijke geschiedenis aan Islamitische cultuur en waar u ook een bezoek kunt brengen aan de ouder kasteel van de ooit zo machtige “Imam”.

U verblijft in het Sahab Hotel op basis van Logies & Ontbijt.
Dag 8 - Zondag: Wahiba Sands
Na uw ontbijt, checkt u uit en rijdt u via Ibri road naar Wahiba Sands. Onderweg stopt en bezoekt u de Sinaw Souq en daarna rijdt u richting Wadi Bani Khalid.

Wadi Bani Khalid is een prachtige Wadi met diep helder blauw water. De schaduw van de palmbomen nodigen uit tot een ontspannende Siesta. Ontdek een glimp van de kleine dorpjes die verspreidt liggen langs de Wadi. Vergeet uw zwemkledij niet, het heldere water nodigt uit voor een verfrissende duik. Een tip is om niet te warm gekleed te zijn en makkelijke schoenen te dragen voor een eventuele wandeling.

Na uw bezoek in Wadi Bani Khalid, rijdt u naar de Wahiba Sands. De prachtige rode en witte duinen kunnen tot wel 200 meter hoog worden. Geniet van het avontuurlijke “Dune Bashing” in de 4WD. De duinen boden ooit thuis aan de de traditionele huizen van de nomaden en de bedouins. Met een beetje geluk ziet u ze door de woestijn trekken met hun kamelen. Ook biedt de accommodatie u de mogelijkheid om een stukje op een kameel te zitten. U kunt tegen betaling de sunset Camel Tour doen van c.a. 30 min, of u kunt dit van te voren ook boeken.

U verblijft in het Arabian Oryx Desert Camp op basis van Half–Pension.
Dag 9 - Maandag: Coastal Road – Muscat
In Sur kunt u de haven bezichtigen met zijn vele actieve vissers. Rijdt verder naar het havendok waar de traditionele dhows worden gebouwd. Dhows zijn traditionele vissersboten die vandaag de dag nog steeds met de hand worden gebouwd.

U zet uw reis verder richting Muscat, naar Qalhat waar de Bibi Miriam’s tombe ligt. Hiernar kunt u onderweg nog een bezoek kunt brengen aan Wadi Tiwi en Wadi Shab. Na het bezoek aan de Wadi's, gaat u verder naar de witte stranden van Finns. Ook kunt u nog stoppen bij de Bimah Sinkhole, een natuurlijke water “hole” dat ooit eens ontstaan is door een afgebroken stuk gebergte. De hole is gevuld met zeewater.

Opweg naar Quriyat kunt u nog een alternatieve route nemen naar Wadi Majlis. Deze Wadi ligt verborgen van de hoofdweg en maakt het daarom een leuke en interessante wadi omdat het niet in alle touristische programma’s verwerkt is en daarom nog redelijk uniek is.

Uiteindelijk passeerd u door het dorpje van Quriyat, dat een fort heeft uit de 18e eeuw dat bedoeld was om het dropje te beschermen. Na Quriyat komt u in Muscat aan. De verwachte aankomst tijd is c.a. 16:30 / 17:00.

Na aankomst in Muscat rijdt u naar Jebel Sifah, waar u zult inchecken in het hotel.

U verblijft Sifawy Boutique Hotel op basis van Logies & Ontbijt.
Dag 10 - Dinsdag: Muscat
In de ochtend zal rond 09:30 de auto worden opgehaald. Handig is om vooraf te zorgen dat de auto is afgetankt en klaar staat voor het ophalen. Deze rest van deze dag is vrij te besteden.

U verblijft Sifawy Boutique Hotel op basis van Logies & Ontbijt.
Dag 11 - Woensdag: Muscat – Dolphin Watch + Snorkelen
Dolfijnen komen in Oman veel voor en is een bekend fenomeen en worden bijna het gehele jaar gezien. Ook kunt u kans maken om walvissen te zien, aangezien deze ook voorkomen in Oman. Uiteraard leven de dolfijnen en de walvissen in hun eigen natuurlijke omgeving waardoor het ook wel eens voor kan komen dat u ze heleaas niet kan zien. Daarnaast speelt het weer ook een rol, maar de kans is wel heel erg groot dat u de dolfijnen wel kunt zien.

In de ochtend zal u uitvaren en duurt deze tour c.a. 3,5 uur. Dit is in combinatie met snorkelen, aangezien Oman ook rijk is aan mooie inhammen van bergen die de zee in lopen, waardoor en langs de rotsen veel te zien in onderwater. Na deze tour zal u weer worden teruggebracht naat uw hotel. Dit zal door het hotel worden uitgevoerd vanaf de Marina.

De rest van de dag is vrij te besteden.

U verblijft in het Sifawy Boutique Hotel op basis van Logies & Ontbijt.
Dag 12 - Doderdag: Muscat
Deze dag is vrij te besteden.

Tip: U kunt deze dag de watertaxi nemen vanuit het hotel naar Muscat. Deze vaart 3 keer per dag.

U verblijft in het Sifawy Boutique Hotel op basis van Logies & Ontbijt.
Dag 13 - Vrijdag: Vertrek Muscat
In de ochtend zal u uitchecken en afhankelijk van uw vertrektijd zal u per transfer naar de luchthaven van Muscat worden gebracht voor uw vlucht terug.
Uw Selectie
Fly & Drive - Oman & Sifawy Boutique Hotel
Uw Favorieten (1)
Toon mijn zoekresultaten (72)
Fly & Drive - Oman & Sifawy Boutique Hotel
           
Copyright  |  Disclaimer  |  GreenSeat  |  Privacy  |  Vacatures  |  Voorwaarden