Home  |  Bestemmingen  |  Beoordelingen  |  Services  |  Over Ons  |  Nieuwsbrief  |  Contact

Air France (AF) - Royal Dutch Airlines (KLM)

Reizen met een KLM-lijnvlucht heeft talloze voordelen. U hebt een ruime keuze aan vertrekmogelijkheden dankzij de uitgebreide KLM-dienstregeling. U vliegt op aantrekkelijke tijden, met korte inchecktijden op de luchthaven. U hoeft zich niet voor dag en dauw te melden op Schiphol. Omzeil de wachtrijen en de drukte op Shiphol en regel het inchecken zelf met Internet check-In.

Wat is Internet check-in?

Internet check-in is dé incheck-service die het mogelijk maakt om online in te checken voor uw vlucht. Een gemakkelijke manier om thuis, in uw hotel of op kantoor in te checken, uw stoel te selecteren en uw boarding pass te printen. U kunt online inchecken voor zowel uw heen- als terugreis op de website van klm.

Internet check-in is mogelijk als u reist met een e-ticket uitgegeven door KLM, AIR FRANCE of Northwest Airlines en indien uw luchthaven van vertrek de mogelijkheid biedt om online in te checken. Vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek van uw vlucht kunt u via internet inchecken.

Hoe werkt het?

Internet check-in is snel en eenvoudig. In drie stappen kunt u uw incheckproces voltooien:
  • Stap 1: check uw vluchtgegevens en vul uw (persoonlijke) gegevens in
  • Stap 2: selecteer de stoel van uw voorkeur
  • Stap 3: print uw boarding pass

Vanwege immigratie-, veiligheids- of luchthavenbeperkingen is het vanuit sommige luchthavens van vertrek in stap 3 niet mogelijk uw boarding pass zelf te printen. In dit geval kunt u de boarding pass op de luchthaven verkrijgen via de self-service incheckautomaten of incheckbalies.

Nadat u het proces van Internet check-in hebt voltooid, kunt u op de dag van vertrek uw bagage bij het bagageafgiftepunt afgeven of, indien u alleen handbagage heeft, direct doorlopen naar de gate.

Geschiedenis Air France (AF) - Royal Dutch Airlines (KLM)

Sinds mei 2004 zijn Air France en KLM Royal Dutch Airlines de grootste Europese luchtvaartgroep geworden: één groep, twee luchtvaartmaatschappijen, drie businesses. Beide luchtvaartmaatschappijen hebben hun eigenidentiteit, handelsnaam en merk behouden. De drie hoofdbusinesses zijn: passenger service, cargo transport en engineering & maintenance.

Beide luchtvaartmaatschappijenontplooien hun eigen activiteiten vanuit hun respectievelijke hubs Parijs-Charles de Gaulle en Amsterdam-Schiphol. Een strategische management commissie coördineert de algemene strategie.

Air France en KLM vervoeren meer dan 65 miljoen passagiers per jaar. Ze beschikken over meer dan 554 vliegtuigen waarmee ze wereldwijd naar 316 bestemmingen kunnen vliegen met 2370 dagelijkse vluchten. De mondiale netwerken van de twee luchtvaartmaatschappijen kunnen worden gecombineerd, zodat ze samen een uitgestrekt netwerk vormen dat rond de twee belangrijkste hubs, Amsterdam-Schiphol en Parijs-CDG, is georganiseerd. Deelnemers aan het gemeenschappelijke frequent flyer programma Flying Blue van Air France en KLM verdienen Miles, en worden daarvoor beloond, op de routes van beide luchtvaartmaatschappijen.

Air France en KLM zijn lid van de SkyTeam alliantie. SkyTeam is een mondiale alliantie van de luchtvaartmaatschappijen Aeroflot, Aeroméxico, Air France, Alitalia, Continental Airlines, CSA Czech Airlines, Delta Air Lines, KLM, Korean Air en Northwest Airlines. Via een van 's werelds grootste hubnetwerken biedt SkyTeam haar 344 miljoen passagiers per jaar een wereldwijd systeem van meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar alle hoofdbestemmingen.

De omzet van Air France-KLM over het boekjaar 2005/2006 was 21,4 miljard euro. Het nettoresultaat was 913 miljoen. De twee luchtvaartmaatschappijen hebben samen ruim 102.000 werknemers.

In 2005 werd Air France-KLM bekroond met de prestigieuze Airline of the Year award door het tijdschrift "Air Transport World".

Aandelen Air France-KLM zijn genoteerd aan beurzen in Amsterdam, Parijs en New York.

Air France (AF)

De maatschappij werd op 7 oktober 1933 opgericht. In haar geschiedenis kunnen verschillende belangrijke mijlpalen worden aangewezen, zoals haar deelneming in het kapitaal van UTA in januari 1990 en de fusie met Air Inter in 1997. In juni 2000 bundelden Air France en Delta Air Lines hun krachten met die van Aeroméxico en Korean Air en introduceerden de SkyTeam alliantie. De belangrijkste hub van Air France bij Parijs-Charles de Gaulle is de nummer één in Europa wat betreft verbindingsmogelijkheden.

Royal Dutch Airlines (KLM)

KLM werd op 7 oktober 1919 opgericht en is de oudste luchtvaartmaatschappij die nog steeds onder haar oorspronkelijke naam opereert. Belangrijke mijlpalen in haar recente geschiedenis zijn de vorming van een joint venture met Northwest Airlines (NWA) in 1989 en de deelneming in Kenya Airways in 1996. KLM heeft van oudsher de luchthaven Schiphol als haar thuisbasis.


 
Air France - KLM
 
           
Copyright  |  Disclaimer  |  GreenSeat  |  Privacy  |  Vacatures  |  Voorwaarden